25.4.2023

Maailma muuttuu – hallitukset hereille!

Mika Malirannan mukaan Suomi nousee tuottavuusvajoamasta. Miten Suomi kirii kiinni yritysten tuottavuuskehityksen jälkeenjääneisyyden? Vastauksia tähän ja moneen muuhun pk-yritysten toimintaympäristön ajankohtaiseen kysymykseen saadaan valtakunnallisessa Hallituspartnerit -verkoston Partneripäivässä 7.6. Kouvolassa.

Lue lisää

25.4.2023

Uskalla kasvaa – Tekoäly – oikotie kasvuun?

Onko tekoäly oikotie kasvuun? Siitä keskustellaan Uskalla kasvaa – PK-foorumilla 31.5. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

20.4.2023

Hallitustyön teemat monimutkaistuvassa maailmassa

Tampereen Hallituspartnerit toteuttivat syksyllä 2022 ennakointihankkeen, jossa arvioitiin erilaisten megatrendien ja ilmiöiden vaikutuksia pk-yritysten hallitustyöhön ja tunnistettiin tämänhetkisiä voimakkaimpia strategisia kysymyksiä ja teemoja.

Lue lisää

12.4.2023

Kysyin chatGPT:ltä miltä tulevaisuuden hallitustyö näyttää – näin se vastasi

Oletko koskaan miettinyt, miltä hallitustyö näyttää vuonna 2030? Kuvittele tulevaisuuden hallitus, joka koostuu virtuaaliassistentista, tekoälyohjelmasta ja älykkäästä robottitukihenkilöstä. Tämä kuulostaa tieteiskirjallisuudelta, mutta se voi olla todellisuutta jo muutaman vuoden kuluttua – tai ehkä se on jo nyt todellisuutta jossakin yksittäisessä hallituksessa.

Lue lisää

12.4.2023

Osaava johtoryhmä on toimitusjohtajan tuki

Onko toimitusjohtajan tukena riittävän strateginen, riittävän osaava ja tuloksia aikaansaava johtoryhmä?

Lue lisää

4.4.2023

Miten epävarmuus vaikuttaa yrityksen hallitustyöhön?

Ympäröivää yhteiskuntaa horjuttavien shokkien yllättäessä yritysten hallituksilla voi olla käytettävissä tavallista vähemmän luotettavaa tietoa päätösten tueksi. 2020-luvulla hallitushuoneissa on vallinnut epävarmuus poikkeustilanteiden seuratessa toisiaan: pandemia, Venäjän kaupan romahdus ja energian saatavuusongelmat. Lisäksi energiahintojen nousu ja tulevat kestävyysvaatimukset aiheuttavat omat haasteensa, joihin pitää vastata hallitusten asiantuntemusta vahvistamalla. Tampereen yliopistossa hallitustyöskentelyä tarkastellaan monelta eri kantilta.

Lue lisää