27.3.2020

Mitä pk-yrityksen hallituksen tulisi ajatella koronakriisistä?

Tuskin löytyy yritystä, jota meneillään oleva koronapandemia sekä sen tyrehdyttämiseksi jalkautetut toimenpiteet eivät koskettaisi. Osa yrityksistä taistelee tällä hetkellä selviytymisestään, ja osaa yrityksistä kriisi koskettaa epäsuoremmin, mutta jokaisessa yrityksessä kysymyksiä tästä päivästä ja huomisesta on enemmän kuin vastauksia.

Vaikka kristallipallo meiltä kaikilta tällä hetkellä puuttuu, olemme Turun Hallituspartnereissa listanneet viisi allaolevaa havaintoa ja periaatetta, joista tällä hetkellä voisi hallituksessa keskustella – ainakin niissä yrityksissä, joissa välitön hengissä pysyminen ei vaadi kaikkea aikaa ja energiaa.

Lue lisää

27.3.2020

Koronavirus – Vuoden 2020 Musta joutsen

Koronaviruksen aiheuttama kuva maailmanlaajuisesta leviämisestä luo maailmasta päivä päivältä yhä ahdistuneemman. Nämä syvenevät huolet heijastuvat osakemarkkinoiden heilahteluun. Eräs maailman johtavista pääomasijoitusyhtiöistä lähetti viime viikolla sijoitussalkuissa oleville huomautuksen siitä, että koronavirus voi tuoda markkinoille pitkittyneen globaalin talouden hidastumisen, muuttaa pohjimmiltaan liiketoimintaympäristöä ja kehotti heitä tukemaan tulevaa taloudellista tilannetta. Kukaan ei tässä vaiheessa osaa tarkemmin ennustaa viruksen aiheuttaman pysähdyksen vakavuutta eikä kestoa.

Lue lisää

18.3.2020

Hallituspaikka 2020 -tapahtuma siirtyy elokuulle

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 12.8.2020.

Lue lisää

10.3.2020

”Oikeat ihmiset oikeissa paikoissa”

Hallituksen merkitys pk-yrityksen toiminnalle liittyy sekä yrityksen että yrittäjän sparraamiseen, Wille Viittanen toteaa. Omistaja-toimitusjohtajana minulla on velvollisuuden lisäksi oikeus avata ja ”vatkata” luottamuksellisesti yrityksen asioita hallituksen kanssa ja olla varma, että saan käyttööni sen osaamisen ja lisäarvon. Se on kova juttu! Ja vapauttaa perhe- ja ystäväpiirin korvat.

Lue lisää

10.3.2020

TILINTARKASTAJA – HYÖDYNTÄMÄTÖN NEUVONANTAJA PK-YRITYKSISSÄ!

Valtaosalle pienistä ja keskisuurista yrityksistä perinteisesti riittää, että tilintarkastaja varmentaa tilinpäätöksen ja lähettää siitä yrittäjälle tilintarkastuskertomuksen muistoksi menneestä tilikaudesta. Tämän pohjalta tilinpäätös on vahvistettavissa yhtiökokouksen päätöksellä. Kokemuksen mukaan tilintarkastajan neuvonantoa ei hyödynnetä liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä juurikaan toiminnan ja tilikauden aikana.

Lue lisää

3.3.2020

Massatuotteiden valmistajasta laitetoimittajaksi – Serres Oy:n menestystarinan seuraava vaihe on parhaillaan tekeillä

Serres on käynyt läpi historiansa merkittävintä strategista muutosta noin 5 vuoden ajan. Sairaalaympäristöihin tarkoitettujen kertakäyttötuotteiden massavalmistuksesta ja markkinoinnista ollaan siirtymässä laitetoimittajaksi.

Lue lisää