17.10.2023

Kuntaomisteisten yhtiöiden hallitustyöskentely

Hyvinvointialueiden luomisen aiheuttaman muutoksen myötä kuntaomisteisten yhtiöiden ja kuntayhtymien osuus kuntien toiminnassa ja taloudessa on kasvanut merkittävästi. Muuttuneessa tilanteessa kunnissa myös konserniohjauksen ja yhtiöiden hallitustyöskentelyn merkitys kasvaa. Myös tämänhetkinen taloudellinen toimintaympäristö korostaa yhtiöiden kykyä reagoida toimintaympäristön muutoksiin.

Lue lisää

16.10.2023

Meitä ei vaivaa kasvamisen pelko

Brand ID:n myynti on kolminkertaistunut neljän viime vuoden aikana. Nyt toiminta käynnistyy Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa. Rapakon taakse rakennettiin uusi tehdas kivijalasta lähtien. Kasvussa tärkeintä on selkeys, jotta kaikki ymmärtävät tavoitteet ja mitä heiltä odotetaan. Toimitusjohtaja Juha Heljakan mukaan pitää yksinkertaistaa asioita ja huolehtia, ettei samaan aikaan ole liikaa kehitettäviä asioita.

Lue lisää

11.10.2023

Pk-yrityksen vastuullisuus liiketoiminnassa

Vastuullisuus liiketoiminnassa ei ole enää sanahelinää, vaan tärkeä teema kaikessa yrityksen toiminnassa yrityksen koosta riippumatta. Jokaisen pk-yrityksen olisi hyvä huomioida vastuullisuus strategiassaan ja pitää sitä liiketoiminnan keskeisenä tavoitteena.

Lue lisää

4.10.2023

Nokian kaupunki vahvisti kuntayhtiöidensä hallitusosaamista – ensimmäiset omistajasta riippumattomat hallitusjäsenet rekrytoitiin Hallituspartnerit-verkostosta

Jokainen Hallituspartnerien kautta valituksi tullut henkilö nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi, koska heillä on HHJ- ja HHJ PJ -tutkintojen lisäksi vahva ja monipuolinen kokemus hallitustyöstä. Tässä roolissa heillä on avainasema hallitustyöskentelyn kehittämisessä.

Lue lisää

2.10.2023

Hallitukset Töihin! -hankkeella yrityksen kasvulle uusi vaihde silmään 

Hallitukset Töihin! -hankkeen myötä v.2019 Jii & Jii Oy:n omistajayrittäjät päättivät lopulta hakea ulkopuolisesta, riippumattomasta hallituksen jäsenestä selkänojaa hallitustyöhön, mikä on osoittautunut todella hyväksi päätökseksi.

Lue lisää