27.2.2024

Tarvitaanko hallituksessa teknologiaosaamista?

Tai ehkä oikeampi kysymys olisi: Miksi hallituksessa tarvitaan teknologiaosaamista? Pohditaanpa hieman lisää.

Lue lisää

19.2.2024

KESTÄVYYSRAPORTOINTI – EI KAI SE VIELÄ MEITÄ KOSKE?

Yritysten kestävyysraportointi tuli vuodenvaihteessa osaksi suomalaista lainsäädäntöä ja saimme kirjanpitolakiin kokonaisen uuden luvun; 7. luku Kestävyysraportointi. Tämä uusi kirjanpitolain luku selventää säännösten velvoittavuutta ja vaikutuksia. Mutta koskeeko se jo pk-yrityksiä?

Lue lisää

15.2.2024

CASE: PRO-TOT OY – YRITYKSESTÄ YHTIÖKSI  

– Yrittäjän arki on välillä yksinäistä puurtamista, yrittäjä kulkee omaa harmaata polkuaan ja siihen halusin muutoksen, Karhinen muistelee. – Oli voimakas inhimillinen tarve saada ympärille ulkopuolisia keskustelukumppaneja, toisenlaista näkemystä ja myös persoonia, jotka osaavat laittaa yrittäjän ns. ruotuun – suuntamaan energia ja aika oikeisiin asioihin.

Lue lisää

1.2.2024

Saadaanko hallituksesta kaikki hyöty irti kuntayhtiössä?

On hyvin erilaista rakentaa tehokas hallitustyöskentely start-upiin kuin suureen vakiintuneeseen toimijaan, perheomisteiseen pienyritykseen kuin listayhtiöön tai kotimarkkinoilla toimivaan kuin kansainväliseen yhtiöön. Onko tällaisia eroja yksityisen sektorin ja kuntasektorin yhtiöiden hallitustyöskentelyssä, ja jos on, onko niille eroille hyviä perusteita?

Lue lisää