Tutkimusmatkalla tulevaisuuden hallitusosaamiseen

Mari Mäki, Reetta Keränen
Future Board ry

“Työn maailma on tuntemattoman äärellä: Automatisaatio, robotisaatio, keinoäly ja digitaaliset alustat muokkaavat kaikkia aloja teollisuudesta hoivatyöhön.” Sitra, Megatrendit 2017

Sitran megatrendiraportti kiteyttää sen, mikä on ollut monien huulilla jo pitkään. Varmaa on ainoastaan muutos. Muutos, joka etenee kiihtyvällä vauhdilla ja ravistelee kaikkia toimialoja.

Miten tähän pitäisi varautua yritysten hallituksissa? Millaista osaamista ja taitoja tulevaisuuden hallitustoimijoilta vaaditaan ja mistä osaajat löydetään? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Future Boardin tulevaisuuden hallitusosaaminen -kyselytutkimuksessa syyskuun aikana.

Tutkimuksessa selvitetään yritysten hallitustoimijoiden sekä operatiivisen johdon näkemyksiä hallitusosaamisen kehitystarpeista. Tulokset esitellään Tulevaisuuden hallitusosaamisen Think Tank -tilaisuudessa marraskuussa, ja ymmärrystä syvennetään vielä yhdessä työpajatyöskentelyn avulla. Tiivistelmä tuloksista toimitetaan kaikille kyselyyn vastanneille.

Vahdi siis postiasi. Hallituspartnerien jäsenenä saat kutsun kyselyyn syyskuun alkupuolella. Vastauksesi palvelee koko Suomen elinkeinoelämää.

Future Board on päättänyt ottaa tehtäväkseen luoda ja jakaa tulevaisuuden hallitusosaamista. Siihen työhön tarvitsemme niin hallituskonkareiden kuin nuorten hallitusosaajien apua. Lähdetään yhdessä tutkimusmatkalle tulevaisuuden hallituksiin!