Lojer Oy palkittiin vahvasta hallitustyöstään Kultaisella Nuijalla


Lojer Oy, Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja, on saanut vuoden 2019 valtakunnallisen Kultainen Nuija -palkinnon. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 30 M€, josta viennin osuus oli 60 %.

Lähes sata vuotta sitten perustetun kotimaisen yksityisessä omistuksessa olevan yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa ja Kempeleessä. Lojer on alansa merkittävin kotimainen työllistäjä, ja sen palveluksessa on 150 henkilöä.

Loppukilpailun kolmen kärkeen ylsivät myös strategisesti ajatteleva muutosyhtiö Ellun Kanat Oy sekä rakennusalan perheyhtiö Temotek Oy.

Kultainen Nuija -huomionosoitus myönnetään vuosittain pk-yritykselle johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä. Kultaisen Nuijan myöntää Hallituspartnerit ry sisarjärjestöineen.

Vaikutusvaltainen raati valitsi voittajan

Voittajan valinneen palkintokunnan jäseninä olivat hallitusammattilaiset Matti Alahuhta, Sari Baldauf, Anne Berner, M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo sekä Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi.

Palkintolautakunta painotti valinnassaan erityisesti, että Lojerin hallitus on strateginen hallitus, jonka ajankäyttö on vahvasti tulevaisuuspainotteinen. Hallitus myös antaa yrittäjä-toimitusjohtajalle hyvän osaamistuen. Vuonna 2009 tapahtuneen omistajavaihdoksen yhteydessä Lojerin hallitusta vahvistettiin rekrytoimalla riippumattomia hallitusosaajia. Yrityksellä on ollut riippumaton hallituksen puheenjohtaja jo vuodesta 2010 alkaen.

”Ulkopuolisen hallituksen asema ei ole kaikkein helpoin, kun omistaja ja toimitusjohtaja ovat sama henkilö. Lojerin hallitus on ottanut vahvan roolin yrityksen strategisessa kehittämisessä, ja määrätietoisesti tukenut ja kannustanut, mutta myös haastanut yrityksen johtoa ottamaan vahvaa etunojaa niin orgaanisen kasvun kuin rakenteellisten kasvuharppausten toteuttamisessa,” kertoo Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laine.

Kultainen Nuija myönnettiin jo 9. kerran

Halliltuspartnerit luovuttivat Kultaisen Nuijan Kauppalehti Kasvajat -kiertueen päätöstilaisuudessa.

Vuoden 2018 voittaja oli Pemamek Oy. Aiempina vuosina Kultaisen Nuijan ovat saaneet SE Mäkinen Logistics Oy, Lappset Oy, Robit Rocktools Oy, Serres Oy, Pohjola Rakennus Oy, Gofore Oy sekä HappyOrNot.

Hallituspartnerit toimivat yhtenätoista alueellisena yhdistyksenä, joissa jäseniä on lähes 700. Järjestö välittää pk-yritysten hallituksiin asiantuntevia jäseniä. Hallituspartnerit ja Suomen kauppakamarit järjestävät valtakunnallisesti merkittävään HHJ-koulutuskokonaisuuteen sisältyviä koulutuksia.

Kuva (vasemmalta oikealle): Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laine ja hallituksen puheenjohtaja Tommi Salonen.