Hallitus Mediateon tukena ja turvana perustamisesta lähtien

Hallituspartnerit Itä-Suomi ry

Mediateko Oy:ssa on hyödynnetty yrityksen ulkopuolisia hallituksen jäseniä jo yrityksen alkuajoista lähtien. ”Kun olin perustamassa yritystä, tiedostin omat heikkouteni ja ymmärsin, että minun pitää saada ympärilleni ihmisiä, jotka osaavat ohjata minua sekä tarjota näkökulmia siitä, mitkä ovat oikeita suuntia”, toimitusjohtaja Teemu Kontkanen kertoo.

Aluksi yrityksen hallitus koostui Teemun ystäväpiiristä. Jokaisella ystävällä oli vahvuus, jonka avulla hallitukseen saatiin monipuolinen osaamispohja. ”Hallinnollista näkökulmaa sain toimitusjohtajana toimivalta kaveriltani, talousosaamista pöytään toi kirjanpitäjänä ja kontrollerina toimiva kaverini ja kolmannella ystävälläni oli vahva toimialanäkemys”, hän kuvailee ensimmäisen hallituksen kokoonpanoa.

Vuosien saatossa hallituksen kokoonpano on luonnollisesti muuttunut. Teemu kertoo, että uuden hallituksen jäsenen valinta on aina tarkasti harkittu: ”Kun joku on lähtenyt hallituksesta pois, pohdimme strategian pohjalta, minkälaista osaamista tarvitsemme. Esimerkiksi viime kuussa sain sovittua meille uuden hallituksen jäsenen, joka tulee auttamaan meitä muutaman tietyn haasteen selvittämisessä.”

Hallituksessa tulee puhua asioista suoraan

Teemu kokee, että hallituksen tehtävänä on laajentaa yrittäjän ja yrityksen visiota. Tässä tehtävässä auttaa tunnetusti ulkopuolisen hallituksen jäsenen erityisosaaminen sekä tuore ja riippumaton tapa tarkastella asioita. Ulkopuolisuus tukee myös suoraa viestintätapaa. ”Ulkopuolisella hallituksen jäsenellä ei ole esimerkiksi perhekytköksistä tai operatiivisesta toiminnasta johtuvia syitä olla puhumatta asioista suoraan tai olla puuttumatta asioihin”, hän kertoo ja jatkaa. ”Hallitus on yrittäjälle todella hyvä tuki ja turva, kun sen kanssa voi avoimesti keskustella liiketoimintaan liittyvistä asioista. Varsinkin tällaisena aikana pitäisi pystyä uudistumaan ja löytämään uusia näkökulmia.”

Hallitus on ollut Teemun tukena monissa tilanteissa, mutta erityisesti yksi merkityksellinen hetki Mediateon historiassa nousee hänen mieleensä. ”Yrityksen alkutaipaleella eräs yritys oli kiinnostunut ostamaan Mediateon. Olin aika valmis tekemään sopimuksen, mutta kaupan viime metreillä hallitus suositteli, että en myisi yritystä. He näkivät, että Mediateolle luotu arvo olisi ulosmitattu todella halvalla hinnalla. Se oli minulle henkisesti todella tiukka paikka. Kunnioitin kuitenkin näitä miehiä, joiden kanssa olin kulkenut niin monta vuotta ja joilta olin saanut paljon hyviä neuvoja ja päätin peruttaa homman”, hän muistelee.

Ammattimainen hallitustyö on kantanut hedelmää

Teemu antaa hallitukselle tunnustusta siitä, että monikansallisten kilpailijoiden joukossa Mediateko on nykyisin kolmanneksi suurin toimija Suomessa. Hän kannustaakin käyttämään hallitusta yrityksen kasvun ja kehityksen tukena: ”Hallitustyöskentely auttaa yrityksiä näkemään asioita uudella tavalla ja antaa näköalan tulevaisuuteen: mitä vaihtoehtoja meillä on ja mihin suuntaan meidän kannattaisi lähteä. Kun hallitus on oikealla tavalla rakennettu, se on todella hyvä tuntosarvi kuuntelemaan ympäristöä. Hallitustyöllä onkin ollut iso rooli siinä, että olemme päässeet tällaiseen asemaan”, Teemu kiittää.

Vuonna 2008 perustettu Mediateko Oy on ulkomainosalalla toimiva yritys. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisuus kasvaa haastajista voittajiksi. Yritys auttaa asiakkaitaan tavoittamaan kuluttajat ja päättäjät yli 100:ssa vapaa-ajan kohteessa sekä kaupunkikeskustoissa ympäri vuoden. Tutustu Mediatekoon