Hallituksesta johtamisen korvaamaton apu

Tuukka Nieminen
Motivire Oy

Moni asia olisi jäänyt vaille kokonaisvaltaista suunnitelmaa ilman ulkopuolista näkemystä, Motivire Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Nieminen kiittelee hallitustyön merkitystä.

Kasvu kysyy osaamista

Moni asia olisi jäänyt vaille kokonaisvaltaista suunnitelmaa ilman ulkopuolista näkemystä, Motivire Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Nieminen kiittelee hallitustyön merkitystä.

Motivire Oy toteuttaa yritysasiakkaille henkilökunnan hyvinvointiosaamista parantavia palvelukokonaisuuksia heidän työkykyjohtamisensa tueksi. Fokus on yrityksen kasvussa ja tulevaisuudessa. Ennaltaehkäisyn rooli työhyvinvoinnissa kasvattaa nyt Motiviren kaltaisten palvelutuottajien markkinaa. Tästä suuntauksesta kertoo myös se, että Kela tukee entistä voimakkaammin ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa.

Yrityksellä on juuri päättynyt 0,5 miljoonan euron suuruinen tuotekehityshanke, ja nyt on aloitettu Business Finlandin koronahäiriötuen mahdollistama hanke muun muassa etävalmennusten kehittämiseen. Uusi studio on juuri valmistunut ja otettu käyttöön. Digitaalisuus on tärkeä osa liiketoimintaa. Lisäksi Motivire on osaomistajana MotivEngage Oy:ssä, joka kehittää ja myy digitaalista valmennusalustaa.

– Yhdestoista vuosi on menossa. Siinä vaiheessa, kun yrityskummi tuli mukaan antamaan ulkopuolista näkemystä, ymmärsin etukäteen suunnitellun agendan ja yhteistyön merkityksen. Ideoita kyllä riittää, tarvitaan joku, joka palauttaa jalat maahan, sanoo propellipääksi itseään tituleeraava Nieminen.

Tietoa, taitoa ja näkökulmia

Neljä vuotta sitten Motivireen tuli ulkopuolisten sijoittajien ja uuden osaamisen myötä systemaattinen hallitustyöskentely.

– Siitä seurasi uusia ajatuksia, järjestelmällisyyttä ja struktuuria tekemiseen. Kokemuksen myötä oli selvää, että kun kaksi osakasta jäi vuosi sitten pois, tilalle tarvittiin uusia.

Näkökulma- ja osaamisvajetta paikkaamaan löytyi apua Satakunnan Hallituspartnereista. Tuukka Nieminen kokee Hallituspartnerien toimintamallin mutkattomaksi. Prosessi on selkeä ja yksinkertainen. Nyt Motiviren hallituksessa on taas laajempaa ja monipuolisempaa osaamista.

Motiviren hallituksessa ovat oman teknologiayrityksensä amerikkalaisille myynyt Akseli Reho, QHSE-johtajana toimiva Miia Vironen, myyntijohtaja, enkelisijoittaja Harri Hakala ja perustajaosakas Mika Nurminen. Hakala ja Vironen löytyivät Hallituspartnereiden välityspalvelun kautta. Toiveena oli täydentää kasvuun tarvittavaa osaamista ja kokemusta yrityksen oman osaamisen ja kokemuksen ulkopuolelta.

– Arvokkainta on, että minulla on nyt käytössäni henkilöitä, joille voin soittaa. Käsillä on koko ajan isoja asiakokonaisuuksia, joita pitää yhdistää arjen murheisiin. Tavoitteenamme on voimakas kasvu, ja asioita tehdään isoa toimintaa varten. Hallituksessa löydetään ideoita ja fokusoidaan kymmenistä poluista tärkeimpään. Uusi normaali on aika erilainen verrattuna vanhaan.

Johtamisen korvaamaton apu

Motiviren hallitustyötä rytmittää vuosikello. Tärkeät strategiset asiat saavat yritystoiminnan arjesta tarvitsemansa ajan.

– Käymme hallituksessa läpi, ketkä ovat kohderyhmiämme, millä toimialalla toimimme, mistä asiakkuudet löytyvät, sekä kansainvälistymistä, henkilöstöä ja näihin liittyviä käytänteitä. Hallitus on ollut mieletön voimavara. Olen voittanut paljon. Johtaminen ilman tukea olisi ollut lähes mahdotonta. Monet ajatukset jäisivät liian usein vain omaan päähän. Hallituksen kanssa pitää kiinnittää huomiota monenlaisiin mittareihin, kun hallitus osaa niitä kysyä ja vaatia. Silloin niitä tulee vaadittua myös itseltä ja henkilökunnalta. Asiat tulevat viedyiksi maaliin asti.

Motiviren palvelut koostuvat vaikuttavista yksilö- ja ryhmävalmennuksista, joiden tukena käytetään eturivin kunto- ja hyvinvointimittauksia. Motivire on valmentanut yli 25 000 työntekijää yli 200:ssa eri toimialoja edustavassa yrityksessä ja paketoinut valmennusprosesseihinsa näistä kertyneen kokemuksen. Asiakkaita ovat mm. Osuuskauppa, Skanska ja Lännen Palveluyhtiöt.

 

INFO

Tuukka Nieminen (46)

Yrittäjä, toimitusjohtaja
Yrittäjäkokemusta yli 20 vuotta
Motiviren liikevaihto 700 000 euroa
Henkilökunta 13 henkilöä