OY REDOX AB HAKEE KASVUA HALLITUSTYÖN VAHVISTAMISELLA

Seija Kraft Tapionsalo, toiminnanjohtaja
Hämeen Hallituspartnerit ry

Yrityksen lähivuosien tavoitteena on vahvistaa hallitustyöskentelyä ja kasvattaa yrityksen liiketoimintaa sekä Suomessa että ulkomailla. Sopivan hallitusammattilaisen löytämiseksi tehtiin toukokuussa 2021 sopimus Hämeen Hallituspartnereiden kanssa. Sopivin ammattilainen hallitustyöhön löytyikin Hallituspartnereiden valtakunnallisen Linkedin -verkoston kautta.

Oy Redox Ab perustettiin vuonna 1952, ja ensimmäinen yrityksen valmistama tuote oli Helsingin Olympialaisten virallisen soihdun polttopanos. Siitä lähtien yhtiön missio on ollut valmistaa Rex -nimellä korkealaatuisia kemiantuotteita urheiluun korkeimmalla tasolla.

Rex on maailman johtavia suksivoiteiden valmistajia. Redox toimii jatkuvasti yhteistyössä maailman parhaiden hiihtomaajoukkueiden kanssa kehittäen uusia ja entistäkin parempia suksivoiteita. Rex on erityisen tunnettu kilpahiihdossa käytetyistä voiteista, jotka ovat laajalti kaikkien johtavien joukkueiden käytössä maastohiihdon maailmancupissa. Rex-kisahuolto matkustaa talvisin ympäri maailmaa. Suksivoiteiden lisäksi Oy Redox Ab valmistaa ketjuöljyä ja muita polkupyörien hoitotuotteita ja haluaa nousta niissä samalle tasolle kuin suksivoiteillaan.

Rexillä on takanaan pian seitsemänkymmenen vuoden keskeytymätön historia suksivoiteiden valmistusta. Suksivoiteiden kuninkaat syntyvät  Hartolan kuningaskunnassa olevalla tehtaalla. Redox on kotimainen perheyritys, jolla on useiden sukupolvien mittaiset juuret syvällä suomalaisessa talviurheilussa.

Hallitustyötä vahvistamalla liiketoiminnan kasvuun

Yrityksen lähivuosien tavoitteena on vahvistaa hallitustyöskentelyä ja kasvattaa yrityksen liiketoimintaa sekä Suomessa että ulkomailla. Sopivan hallitusammattilaisen löytämiseksi tehtiin toukokuussa 2021 sopimus Hämeen Hallituspartnereiden kanssa. Sopivin ammattilainen hallitustyöhön löytyikin Hallituspartnereiden valtakunnallisen Linkedin -verkoston kautta. Hyviä hakemuksia tuli useita, joista yhtiö pääsi valitsemaan itselleen tilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivimman ehdokkaan. Uusi hallituksen jäsen pääsi aloittamaan hallituksen jäsenenä lokakuussa 2021.

”Saimme valittua hallitukseemme uuden jäsenen; Hanna Nikoskelaisen. Hämeen Hallituspartnereiden kautta oli pätevää porukkaa tarjolla ja Hanna oli kaikista sopivin vähittäiskauppakokemuksensa takia. Lisäksi koska tulimme oikein hyvin juttuun, oli valinta selvä”, kertoo Redoxin silloinen toimitusjohtaja, nykyään talousjohtajana toimiva Leena Virkki.

”Olen todella kiitollinen Hämeen Hallituspartnereiden avusta sopivan hallitusammattilaisen löytämiseksi. Voinkin suositella Hallituspartnereiden palveluita muillekin vastaavassa tilanteessa oleville. Hallitustyön avulla olemme aloittaneet nostamaan Redoxia sille kuuluisalle ”nextille levelille”. Lisäksi perheen ulkopuolinen jäsen näkee asiat erilaisin silmin ja tuo uusien näkökulmien lisäksi ryhtiä kokouksiin, iloitsee Virkki.

Samalla hän kannustaa aloittamaan hallitusammattilaisen hakemisen ajoissa, koska prosessiin menee aina aikaa. Paitsi että osaaja on pätevä, pitää kemioidenkin kohdata. Toki ei ole hyvä, jos hallituksessa on kaikki samanlaisia persoonia. Hallitusjäsenten erilaisuus on rikkaus, kunhan keskinäinen luottamus ja avoimuus on kunnossa, jotta vuorovaikutus ja työskentely toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Uuden hallituksen jäsenen hankinnan lisäksi Redoxilla on tehty myös muita muutoksia yrityksen johdossa, kun 10 vuotta toimitusjohtajana toiminut Leena Virkki luovutti viestikapulan veljelleen Antti Peltoselle. Vuosikymmen on sopiva työvuoro toimitusjohtajalle. ”Tuntui ettei minulla ollut enää mitään annettavaa ja koska Antti oli innoissaan uudesta pestistä, vaihto oli selvä”, kertoo Leena Virkki. Antti Peltonen on työskennellyt Redoxilla 6 vuotta, mutta vastasi jo sitä ennen yrityksen visuaalisesta ilmeestä ja pakkausten suunnittelusta. Lisäksi hän on kantava voima polkupyörätuotteiden kehityksessä ja myynnissä. ”Vastaan tietysti jatkossakin näistä hommista, mutta tuleehan tässä nyt monta uuttakin asiaa hoidettavaksi. Otan haasteen innolla vastaan”, toteaa Peltonen.

Tänä vuonna Hämeen Hallituspartnereiden toiminnanjohtajana aloittanut Seija Kraft Tapionsalo kertoo, että kesälläkin kannattaa olla yhteydessä ja aloittaa keskustelut, vaikka ei olisi ihan vielä päättänytkään hallitusjäsentä hakea. ”Mielellämme olemme yrittäjän kumppani ja käymme sparraavia keskusteluja yrityksen eri kehitysvaiheissa ja kun ulkopuolista, riippumatonta hallitusammattilaista lähdetään hakemaan, sellainen löytyy.”

Artikkelikuvassa toimitusjohtaja Antti Peltonen ja talousjohtaja Leena Virkki.

Jutun on kirjoittanut Hämeen Hallituspartnerit ry:n toiminnanjohtaja Seija Kraft Tapionsalo.