Pääomasijoittajat vauhdittavat yritysten kasvua


Tutkimuksista saadaan vuosi toisensa jälkeen samaa viestiä: pääomasijoittajien tukemat yritykset kasvavat huimasti vauhdikkaammin kuin verrokkiryhmän yritykset.

Suomen Pääomasijoitusyhdistys FVCA on tehnyt vuosittaista vaikuttavuustutkimusta, jossa verrataan pääomasijoittajien tukemia yrityksiä verrokkiryhmän vastaaviin yrityksiin, joilla pääomasijoittajaa ei taustalta löydy. Näistä tutkimuksista saadaan vuosi toisensa jälkeen samaa viestiä: pääomasijoittajien tukemat yritykset kasvavat huimasti vauhdikkaammin kuin verrokkiryhmän yritykset.

 ”FVCA:n ja PwC:n tekemän vuoden 2022 vaikuttavuustutkimuksen mukaan pääomasijoittajien portfolioyritysten vuotuinen liikevaihdon kasvu kolmen vuoden kuluessa ensisijoituksesta on kahdeksan kertaa nopeampaa kuin samankokoisista samoilla toimialoilla toimivista yrityksistä kerätyllä vertailuryhmällä. Pääomasijoituksen saaneissa yrityksissä vuotuinen kasvu on keskimäärin 45 %, kun vertailuryhmässä kasvuvauhti on 6 %. Vastasin vuoden 2018 vaikuttavuustutkimuksen toteuttamisesta ja tällöinkin tutkimuksen tulokset olivat vastaavanlaiset”, kertoo partneri Meri Koivula MB Rahastoista.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Koivula toimi 12 vuotta transaktio- ja strategiakonsulttina Helsingissä ja Tukholmassa. Pääomasijoittajana hän on tukemassa Pohjoismaiden suurimman tapahtumatoimisto Liwlig Group Oy:n kasvua hallituksen jäsenenä sekä Suomen johtavan ajoneuvojen vahinkotarkastuksen ja vauriokorjauspalveluiden tuottaja Suvia Group Oy:n hallituksessa tarkkailevana jäsenenä.

Meri Koivula puhuu valtakunnallisilla Partneripäivillä 7.6., katso lisätiedot ja ilmoittaudu 26.5. mennessä!